Szarlotka babci Stefci

Obok pomidorowej to właśnie szarlotka jest najbardziej tradycyjna w naszym kraju.

Chyba każda babcia i mama ma lub miała w swoim repertuarze szarlotkę. Zobaczcie, jaki smak miało moje dzieciństwo.

Składniki:

  • 10 jabłek
  • 500g mąki
  • 200g masła
  • 1 szklanka cukru
  • cynamon
  • 2 torebki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzenia:

  1. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  2. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  3. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  4. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  5. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  6. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Składniki:

  • 10 jabłek
  • 500g mąki
  • 200g masła
  • 1 szklanka cukru
  • cynamon
  • 2 torebki cukru wanilinowego